Szmatona Épületgépészet

A valódi szakértelem nem luxus, hanem alapkövetelmény.

KezdőlapSzolgáltatásainkReferenciáinkCéginformációkGalériaAktuálisKapcsolat

Szmatona Épületgépészet

Átgondolt tervezés • Precíz kivitelezés • Felelős műszaki ellenőrzés

Szmatona Épületgépészet

Az épületgépészeti terv elkészítése azonnal megtérül

Agrár épületgépészet

A modern csibekeltető nem kiadás, hanem hosszútávú befektetés

Új szolgáltatás

Építészeti és épületvillamossági műszaki ellenőrzés

Épületgépészet és a borászat

A borospincék vészszellőzése különösen fontos. A hegyek a szőlőt, a Szmatona Épületgépészet a hibátlan rendszert adja!

Aktuális

Épületgépészet és a borászat

 
Mire figyeljünk borospince kialakításánál?

Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy otthonukban borospincét alakítanak ki. Egy igényesen kivitelezett pincehelyiség nemcsak a tulajdonos bor iránti szeretetéről és elhivatottságáról árulkodik, de kifinomult ízléséről és személyiségéről is. De ne feledjük, az elsődleges szempont, hogy a borospince megfelelően funkcionáljon, mert hiába a mutatós külső, ha az ott készült bor alulmarad az elvárásainktól. Kevesen gondolják, hogy mindehhez átgondolt épületgépészeti előkészítésre van szükség.

Lássuk, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy modern borospincének!?

Ha az erjesztőnk a terepszint alatt kapott helyet, mindenképpen vészszellőztetőt kell beépíttetnünk a fulladásos balesetek megelőzése érdekében, erre még a katasztrófavédelmi szakemberek is külön felhívják a figyelmet. A modern vészszellőzők hatékonyan működnek, ha minden elővigyázatosságunk ellenére mégis megnövekszik a pincében a szén-monoxid szintje, akkor a biztonsági berendezés fény- és hangjelzésekkel is felhívja erre a figyelmünket.

A hibátlan szellőzés mellett a borospincének az egyenletes, a borok tartására alkalmas hőmérsékletet is biztosítania kell. Szakértők szerint a borospince ideális hőmérséklete télen-nyáron egyaránt 13 °C, és legalább ennyire fontos, hogy a helyiség sötét és nedves legyen.

A jó borospince páratartalma 60-70 %. Ez az a páratartalom, melynél a levegő elég nedves ahhoz, hogy a dugó ne száradjon ki, ezzel biztosítva a megfelelő tömítést, magasabb arány esetében azonban a pára már ronthatja a bor minőségét vagy akár penészesedést is okozhat.” - mondta el Szmatona László a Szmatona Épületgépészet ügyvezetője, aki már több éve foglalkozik borospincék professzionális és magas színvonalú épületgépészeti tervezésével és kivitelezésével.

Mindezeknek a kritériumoknak nem könnyű megfelelni, de ezek hiányában jó eséllyel silány minőségű bort fogunk készíteni. A finom, zamatos, illatos bor előállításához nem elég a jófajta szőlő, szükséges egy megfelelően gépesített, szakember által tervezett és kivitelezett borospince is.
 
Amennyiben Ön borospince kialakítását tervezi, mindenképpen kérje ki szakember véleményét, így elkerülheti a kellemetlen és felettébb költséges meglepetéseket. Bízza a széleskörű referenciával bíró Szmatona Épületgépészetre pincéje épületgépészeti megoldásait, hogy ne legyen más dolga, mint élvezni a borászat számtalan örömét, és megvendégelni barátait saját borával a saját borospincéjében.

 
 
Szolgáltatásaink
Aktuális
Adatvédelmi nyilatkozat
 
Épületgépészet Budapest
 

Komplex épületgépészet

KezdőlapSzolgáltatásainkReferenciáinkCéginformációkGalériaAktuálisKapcsolat