Szmatona Épületgépészet

A valódi szakértelem nem luxus, hanem alapkövetelmény.

KezdőlapSzolgáltatásainkReferenciáinkCéginformációkGalériaAktuálisKapcsolat

Szmatona Épületgépészet

Átgondolt tervezés • Precíz kivitelezés • Felelős műszaki ellenőrzés

Szmatona Épületgépészet

Az épületgépészeti terv elkészítése azonnal megtérül

Agrár épületgépészet

A modern csibekeltető nem kiadás, hanem hosszútávú befektetés

Új szolgáltatás

Építészeti és épületvillamossági műszaki ellenőrzés

Épületgépészet és a borászat

A borospincék vészszellőzése különösen fontos. A hegyek a szőlőt, a Szmatona Épületgépészet a hibátlan rendszert adja!

Aktuális

Agrár épületgépészet - Modern csibekeltetők

 
A modern épületgépészet nem kiadás, hanem befektetés
 
A Szmatona Épületgépészet fő profilját az épületgépészeti műszaki tervezés, kivitelezés és ellenőrzés teszi ki a magán-, ipari- és az agrárszektorban egyaránt. A magszárító gépek tervezésétől és kivitelezésétől kezdve az ásványvíz-palackozó gépészet megtervezéséig kis és nagy épületgépészeti beruházások teljes körű megvalósítását vállaljuk, - mondja Szmatona László a Szmatona Épületgépészet ügyvezetője, épületgépész szakértő.
 
Magyarország agrárlétesítményei a különböző pályázati forrásoknak hála szép lassan megújulnak, azonban túlnyomó részük még mindig a harminc-negyven éve épült, az akkori kor színvonalának megfelelő technikai megoldásokkal rendelkezik. Az elavult épületgépészeti rendszerek karbantartása, „toldozása-foldozása” egyre nagyobb terhet ró a gazdákra.
 
Közel 13 éve vagyok a pályán, jómagam műszaki ellenőrként is tevékenykedem, így nap, mint nap szembesülök a magyar építőiparban uralkodó elkeserítő mentalitással. Nagyon sok cég, tisztelet a kivételnek, irreális árversenybe kezdett, melyből a megrendelő kerül ki egyedüli vesztesként, a kivitelezők pedig „okosban” megoldják a költségek lefaragását. Ez elfogadhatatlan!
 
A napi munka sehol sem állhat meg, ezért a meghibásodó berendezéseket, alkatrészeket „tűzoltásként” cserélik, mindenki tudja azonban, hogy végleges és megnyugtató megoldást egyedül a teljes rendszer korszerűsítése hozhat. Egy modern rendszer rövid időn belül megtérülhet, különösebb karbantartás nélkül, biztonságosan, az elvárásoknak megfelelően üzemel.

Az agrárszektorban az állattenyésztés, ezen belül is baromfitelepek technikai színvonala kimagasló a többi ágazatéhoz képest, azonban még itt sem ideális a helyzet. Rengeteg elavult, korszerűtlen nagykapacitású keltetőgép van például még mindig használatban. Akik nem kiadásként, hanem befektetésként gondolnak a felújításukra, több gyártó, különféle megoldásai közül választhatnak, igényeiknek megfelelően. Megbízható keltetőgép megoldásokat kínál a belga Petersmite, a holland Passreform vagy az amerikai Chickenmaster.

A broiler szülőpár- és baromfineveléssel, tenyésztéssel, valamint tenyésztés során keletkező tenyésztojás keltetésével foglalkozó Gallus Kft. devecseri keltető üzemében például a belga Petersmite megoldását vezették be. Az új technológiával 21 keltetőgéppel 42 millió tenyésztojást képes előállítani a broilercsirke ágazatban tevékenykedő cég. A cégcsoporthoz tartozó Taravis Kft. szintén a belga technológia mellett döntött. A Becsehely határában működő családi vállalkozás üzembővítésével az éves hárommilliós naposcsibe kibocsátást ötmillióra emelték.

A Bábolna TETRA Kft. mára Európa egyik legkorszerűbb tojóhibrid-keltetőjében Passreform keltető rendszer üzemel. A vállalkozás kapacitása 32 millió keltetőtojás-, és mintegy 12-13 millió naposjérce-kibocsátás évente.

Az agrárszektorban különösen fontos, hogy megbízható, jól működő, időtálló épületgépészeti megoldásokat adjunk át, hiszen egy instabil rendszer több 100 millió forintos kárt okozhat. Ha szilárd alapokon álló, megbízható épületgépészeti rendszert szeretnénk vállalkozásunkba, ne sajnáljuk az időt, energiát és pénzt a megfelelő szakemberek kiválasztására és megbízására. Egy jó szakember ugyanis pont olyan, mint egy jó berendezés: nem költség, hanem befektetés, nem viszi a pénzt, hanem hosszabb távon megtakarítást és így extra profitot termel vállalkozásunk számára!
 
Pár kép a Szmatona Épületgépészet eddigi munkáiból: link.

 
Szolgáltatásaink
Aktuális
Adatvédelmi nyilatkozat
 
Épületgépészet Budapest
 

Komplex épületgépészet

KezdőlapSzolgáltatásainkReferenciáinkCéginformációkGalériaAktuálisKapcsolat